Over de auteurs

Filip De Keyser

Prof Filip De Keyser is reumatoloog (AZ Alma campus Sijsele-Damme; Universitair Ziekenhuis Gent) en is als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent.
Hij is auteur van meer dan 200 vooraanstaande internationale wetenschappelijke publicaties en schreef eerder voor een breed publiek ‘Reuma leren begrijpen’ (Lannoo 1996 en 2003).
Prof Filip De Keyser is stichtend-voorzitter van het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek en leidde het Fonds van 1999 tot 2009. Hij is voorzitter van een FWO-Vlaanderen expertpanel.

Recente publicaties

 

Heidi Van de Keere

Heidi Van de Keere studeerde farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Gent en heeft al meer dan 15 jaar ervaring als gezondheidsjournalist. Ze heeft in het verleden meegewerkt aan verschillende gezondheidsboeken en schrijft voor diverse media, zowel voor een lezerspubliek van artsen en andere zorgverleners, als voor het grote publiek. Ze vindt het bijzonder boeiend te praten met toponderzoekers en artsen over de vooruitgang in de medische wetenschap. Maar even belangrijk vindt ze het te luisteren naar mensen zoals u en ik, die baat kunnen hebben bij al die vooruitgang: hoe denken zij hierover, wat zijn hun verwachtingen, hun ervaringen?

Foto's Pol Van Belleghem

 

Wist je dat...

… ook mensen met artritis baat hebben bij beweging? Fietsen en zwemmen zijn uitstekende vormen van sport omdat ze de gewrichten laten bewegen zonder ze te belasten. Ook andere vormen van sport of beweging kunnen zeker, maar luister steeds naar je lichaam en vermijd overbelasting.

Deze en meer info over artritis vind je in het boek “Mensen met artritis”

Bestel het boek