Aceclofenac

Algemeen

Aceclofenac behoort tot de klassieke aspirineachtige of niet-steroïdale ontstekingsremmers (non-steroidal anti-inflammatory drugs, kortweg NSAID). Deze naam duidt erop dat ze geen cortisone-achtige of steroïde effecten hebben. Ze hebben een symptomatisch effect op de gewrichtspijn en -stramheid.

De informatie die je hier vindt, vervangt niet de informatie op de bijsluiter van het medicijn of de informatie die je arts je meegeeft.

Hoe wordt dit medicijn toegediend?

Aceclofenac  wordt langs de mond ingenomen. De laagste dosis die voldoende is om de symptomen te controleren is te verkiezen. Overschrijd best de dosis van 200 mg per dag niet.

Wordt dit medicijn goed verdragen?

Klassieke aspirineachtige ontstekingsremmers kunnen complicaties veroorzaken ter hoogte van maag of darm. Om die reden worden ze met terughoudendheid gebruikt, vooral indien er reeds vroeger een maagzweer optrad, bij oudere personen, of bij personen die ook cortisonederivaten of bloedverdunners innemen.  Soms worden ze samen voorgeschreven met maagbeschermende medicijnen.

Andere bijwerkingen kunnen zijn: huiduitslag, vochtophoping, bloeddrukverhoging, stoornissen in de werking van lever of nieren

 

Wist je dat...

… er heel wat keuken- of huishoudhulpjes bestaan die erg handig zijn voor mensen met artritis. Heel wat van deze hulpmiddelen vind je in zorgwinkels. Meer en meer vind je ze ook in de gewone handel, vaak in hippe kleuren en modellen, waardoor ze niet stigmatiserend zijn.

Deze en meer info over artritis vind je in het boek “Mensen met artritis”

Bestel het boek